۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۳
کد خبر: ۲۹۵۰

آغوز؛ بزرگ ترین هدیه مادر به نوزادش/ آنتی اکسیدان قوی که سیستم ایمنی نوزادتان را تقویت می کند

آغوز ماک یا کلستروم، اولین شیر مادر است که پس از زایمان توسط غدد پستانی ترشح می‌شود. این ماده مغذی سرشار از آنتی‌بادی‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها است تا سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت کند. این شیر غلیظ‌تر از شیر طبیعی و زرد رنگ بوده و از اهمیت بسیار بالایی برای نوزاد برخوردار است.

به گزارش روبرونیوز؛ آغوز، اولین شیری است که بدن شما در دوران بارداری تولید می‌کند. این شیر مقوی، در غدد پستانی (سینه ها) شما تشکیل می‌شود و نقش مهمی در ساخت سیستم ایمنی بدن کودک شما دارد.

پس اگر قصد شیردهی دارید، حتما از آغوز شروع کنید و آن را از دست ندهید. اما اگر در شیردهی دچار مشکل شده‌اید سعی کنید اولین شیر یا همان آغوز را با دستگاه بکشید و حتما به کودک خود بدهید تا از این نعمت بهره ببرد. به این نوع شیردهی آغوز اکسپرس گفته می‌شود.

در واقع؛ آغوز سرشار از پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی و ایمونوگلوبولین‌ها (آنتی بادی ها) است و می‌تواند در ماه‌های اول که نوزاد کوچک است و ایمنی پایین تری دارد کار ساز باشد. جالب است بدانید که؛ به دلیل رنگ غنی و طلایی و فواید ارزشمند آن، اغلب «طلای مایع» نیز نامیده می‌شود.

آغوز از چه چیزی ساخته شده است؟

آغوز پروتئین بالا و چربی و قند کمی دارد. این ماده حیاتی پر از گلبول‌های سفیدی است که آنتی بادی تولید می‌کنند. این آنتی بادی‌ها سیستم ایمنی کودک شما را تقویت کرده و از او در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کنند. آغوز حتی در دوز کم بسیار غلیظ و متراکم از مواد مغذی است، بنابراین شکم کودک شما برای بهره بردن از مزایای آن به مقدار زیادی از این طلای مایع نیاز ندارد.

مواد مغذی موجود در آغوز

  • ایمونوگلوبولین
  • ویتامین A (ویتامین A نقش حیاتی در بینایی، پوست و سیستم ایمنی کودک شما دارد.
  • لاکتوفرین (پروتئینی است که به جلوگیری از عفونت کمک می‌کند).
  • لکوسیت‌ها (گلبول‌های سفید).
  • فاکتور رشد اپیدرمی (پروتئینی که رشد سلولی را تحریک می‌کند).
  • آغوز رنگ خود را از کاروتنوئید‌ها (یک آنتی اکسیدان) و ویتامین A می‌گیرد.
  • آغوز سرشار از منیزیم است که از قلب و استخوان‌های کودک شما حمایت می‌کند
  • مس و روی موجود در آغوز باعث ایمنی بدن نوزاد می‌شود.

تفاوت بین آغوز و شیر مادر چیست؟

آغوز اولین شیر غنی از مواد مغذی است که توسط سینه شما در دوران بارداری تولید می‌شود و چند روز پس از تولد نوزاد به شیر معمولی مادر تبدیل می‌شود. با این حال، مقدار کمی آغوز برای چند هفته در شیر مادر باقی می‌ماند.
آغوز پر از ایمونوگلوبین است تا سیستم ایمنی کودک شما را تقویت کند و از بیماری محافظت کند.
آغوز دو برابر پروتئین دارد.
آغوز چهار برابر بیشتر روی دارد.
آغوز چربی و قند کمتری دارد بنابراین هضم آن آسان‌تر است.
آغوز غلیظ تر و زردتر است.

مراحل شیر مادر چیست؟

سه مرحله مختلف در دوران شیردهی یک مادر وجود دارد
آغوز (اولین شیر مادر است که بین دو تا چهار روز پس از تولد دوام می‌آورد.)
شیر انتقالی (تقریباً چهار روز پس از تولد شروع می‌شود و حدود دو هفته طول می‌کشد.)
شیر بالغ (شیری که تقریباً ۱۴ روز پس از تولد تا پایان تولید شیر باقی می‌ماند.)

چه زمانی آغوز به شیر تبدیل می‌شود؟

تقریباً بعد از سه یا چهار روز، آغوز به شیر انتقالی تبدیل می‌شود. در این دوره سینه‌های شما سفت و حساس می‌شود. این بدان معناست که شیر شما افزایش یافته است. در این زمان معده کودک شما منبسط شده و او می‌تواند در هر بار شیر خوردن شیر بیشتری بنوشند. هنگامی که شیر شما بیشتر شد، بدن شما شیر انتقالی را به شیر بالغ تبدیل می‌کند.
چه چیزی باعث می‌شود آغوز به شیر مادر تبدیل شود؟
هورمون‌های بارداری که توسط جفت ایجاد می‌شوند به شما در ایجاد آغوز کمک می‌کنند. هنگامی که جفت از رحم شما بعد از تولد جدا می‌شود، هورمون پروژسترون به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. این افت پروژسترون سینه‌های شما را تحریک کرده تا شیر تولید کند.
هدف از دادن آغوز چیست؟
وظیفه سینه‌ها یا غدد پستانی تولید شیر، برای تغذیه کودک شماست. آغوز بیشتر از اولین شیری است که کودک شما بعد از تولد مصرف می‌کند. سرشار از مواد مغذی و آنتی بادی برای مبارزه با عفونت و محافظت از کودک شما است. این مایع طلایی یک ایمنی قدرتمند و منحصر به فرد در بدن کودک ایجاد می‌کند و از آنجایی که کودک شما فقط به مقدار کمی آغوز نیاز دارد، همچنین به او کمک می‌کند مکیدن، بلعیدن و نفس کشیدن را در حین تغذیه بیاموزد.

منابع:
https://my.clevelandclinic.org/health/body/۲۲۴۳۴-colostrum#:~:text=Colostrum%۲۰is%۲۰the%۲۰first%۲۰form,after%۲۰your%۲۰baby%۲۰is%۲۰born.
https://www.medela.com/breastfeeding/mums-journey/colostrum

گزارش خطا
ارسال نظر
داغ‌ترین خبرها